Vízforraló vízkőtelenítése

A vízforraló olyan eszköz, ami nem hiányozhat egyetlen egy háztartásból sem, mivel praktikus és megkönnyíti az életet. Ennél az eszköznél is – mivel vízzel érintkezik – oda kell figyelni a vízkőre, ami a legnagyobb ellensége magának a gépnek.

A vízforraló vízkőtelenítését házilag nehéz megoldani kíméletesen, ezért fontos, hogy rendszeresen tartsuk karban a készüléket.

Vízforraló vízkőtelenítése

A vízforraló vízkőtelenítése nagyon gyorsan és egyszerűen elvégezhető, csupán néhány dolog szükségeltetik hozzá, ami általában amúgy is megtalálható otthonunkban.

A vízforraló vízkőtelenítése

  • első módszer nem más, mint az ecet használata. Az üres vízforralónkba öntsünk kb. 2 dl ecetet, majd a maximum csíkig töltsük fel tiszta vízzel. Ezután indítsuk el a gépet – tehát forraljuk fel a benne lévő ecetes vizet – majd miután leállt a program hagyjuk pár órára dolgozni az ecetet. Ezután már nincs más dolgunk, mint hogy kiöntsük a gépből a vizet és töltsük fel újra a maximum csíkig, viszont most csak tiszta vízzel és újra forraljuk fel. Miután lejárt a program és kiöntöttük belőle a vizet el is végeztük a vízforraló vízkőtelenítését otthoni, olcsó módszerrel.
  • második módszer vízforralónk vízkőtelenítésére nem más, mint a citromsav használata. Ennél a módszernél a maximum csíkig feltöltött vízforralóba tegyünk 2 evőkanál citromsavat és forraljuk fel a vizet. Miután felforrt a citromsavas víz, öntsük ki a gépből és töltsük meg újra tiszta vízzel. Miután felforraltuk a tiszta vizet és kiöntöttük a gépből készen is vagyunk a művelettel.
  • harmadik módszer a vízforraló vízkőtelenítésére nem más, mint a szódabikarbóna használata. A maximum jelzésig tiszta vízzel feltöltött gépbe tegyünk 3 kávéskanál szódabikarbónát és forraljuk fel. Miután felforrt a víz hagyjuk állni kb. fél órát, majd öntsük ki a gépből a szódabikarbónás vizet és töltsük tele tiszta vízzel. Miután felforraltuk a tiszta vizet és kiöntöttük a gépből, kaptunk egy tiszta, vízkő mentes vízforralót.
  • a negyedik módszer inkább a megelőzést szolgálja, de hasznos lehet, ha nem szeretnénk, hogy vízköves legyen a vízforralónk. A módszer lényege, hogy egy megtisztított kagylóhéját tegyünk a vízforralóba. Ezzel meggátolhatjuk, hogy a vízkő a gépre rakódjon.
  • az ötödik módszer, ha semmi nem működött eddig. A vízforraló tisztítása bolti vízkőoldóval: a leírás szerint használjuk, nehogy meghibásodjon.

Láthatjuk tehát, hogy jó néhány módszer áll rendelkezésünkre, ha el szeretnénk végezni a vízforraló vízkőtelenítését.

Bárki el tudja végezni, minden különösebb gond nélkül, olyan alapanyagok segítségével, amelyek általában megtalálhatóak otthonunkban. Fontos a megelőzés, illetve a rendszeres karbantartás.

Ugyanúgy oda kell figyelnünk erre a gépre is, mint bármelyikre a konyhánkban, hogy minél tovább szolgálhasson bennünket.

Konyhatervezés 8 lépésben
Ingyenes ebook

Luxus konyhára vágysz?

Tisztában akarsz lenne a lehetőségekkel?
Te sem akarsz unalmas konyhát?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

Konyhatervezés 8 lépésben

Cím: Vízforraló vízkőtelenítése
Kategória: Konyhai berendezések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

ALACORD