Szelektív hulladékgyűjtés otthon és a konyhában

A mai világban szinte már nem lehet elkerülni a szelektív hulladékgyűjtést otthon, ami véleményem szerint leginkább a konyhában kezdődik, majd a kertben ér véget.

Szelektív hulladékgyűjtés otthon

Rejtett szelektív hulladékgyűjtés otthon

Ha lehetőséged van rá, akkor a konyhában érdemes berakni egy szelektív hulladékgyűjtőt, ami minimum 2 rekeszből. Egyikbe mehet a zöld hulladék, a másikba a papír, műanyag és fém.

Lehet venni olyan hulladékgyűjtőket, amik már ennek megfelelően vannak kialakítva, ezzel könnyítve a dolgunkat. A másik, amit érdemes még megfontolni, hogy a mosogató alá kerüljön kialakításra a hulladékgyűjtőnk. Választható 2, 3 vagy 4 rekeszes hulladékgyűjtő is, amit leginkább kihúzhatósra csinálják meg, így beépül a konyhába, és rejtve marad mindenki által.

A magas minőségű hulladékgyűjtőket ma a Blanco készíti, és az alsó szekrények praktikus szervezésével kombinálva pillanatok alatt szabad helyet teremt a munkavégzéshez a mosogató körül – és ily módon támogatja a mosogató, a konyhai szerelvények és tartozékok tökéletes összhangját.

Ha új konyhát szeretnél

Egy új konyhánál szinte elengedhetetlen, hogy legyen benne egy szelektív hulladékgyűjtő is, mert így sosem kell nézned egész nap a szemetesed otthon, és másoknak sem. Ma egy modern vagy luxus konyha ott kezdődik, hogy mindent, ami lehet elrejtünk a szem előtt és hagyjuk, hogy maga a konyha látvány fogadjon minket minden nap.

A konyhai kényelem így tartósan növelhető, és tökéletesen kihasználható az alsószekrényben rendelkezésre álló hely.

Kerti szelektív hulladékgyűjtés

Kertben leginkább zöld hulladékról beszélünk, amit ha rendszeresen karban tatunk, akkor sose fog felgyűlni. Szerencsére sok településen van már zöld szelektív hulladékgyűjtés otthon a kertben, amire külön szemetest adnak, de van, hogy ez is kevés. Ha nagyon sok a zöld hulladék, akkor érdemes zöld hulladék szállítást kérni, erre szakosodott cégektől.

Ha van lehetőségünk komposztálhatunk, mert nagyon jó táptalaj lesz belőle, amit a kerti zöldségek, gyümölcsök megköszönnek.

További információk a szelektív hulladékgyűjtésről, újrahasznosításról: panelhulladek.hu. Itt például azt is megtudod, a tejes dobozt hova dobd >>

Konyhatervezés 8 lépésben
Ingyenes ebook

Luxus konyhára vágysz?

Tisztában akarsz lenne a lehetőségekkel?
Te sem akarsz unalmas konyhát?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

Konyhatervezés 8 lépésben

Cím: Szelektív hulladékgyűjtés otthon és a konyhában
Kategória: Konyhai berendezések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

ALACORD