Páraelszívó

Te sem szereted, ha a főzés illatai járják át a lakásod? Ezzel nem vagy egyedül. Válaszd ki álmaid páraelszívóját, és hagyd, hogy végezze a munkáját!

Találja meg a tökéletes páraelszívót

Tiszta levegő mindenhol

Fogadja vendégeit egy kellemes konyhában, ahol nincs ételszag. Válasszon a stílusos vagy éppen finom vonalvezetésű páraelszívók közül, melyek segítenek Önnek tisztán tartani a levegőt, miközben gyönyörűen mutatnak konyhájában. Ez az egyszerű vásárlási útmutató segít Önnek megtalálni a tökéletes páraelszívót.

Stílusok

Többféle formájú és stílusú páraelszívó közül választhat.

Sziget páraelszívó – A legjobb választás, ha a főzőtér a konyha közepén van kialakítva. Ezek a páraelszívók a plafonról függeszkednek.

Fali (kürtős), Sarok páraelszívó – egy modern klasszikus, amit olyan konyhákba terveztünk, ahol a főzőlap a fal előtt van a munkapultban.

Beépíthető páraelszívó – Belesimul a konyhabútorba, így rejtve marad a szem elől.

Mennyezeti páraelszívó – Szinte észrevehetetlen az álmennyezetben és semmilyen helyet nem fog el a konyhában.

Pultba építhető páraelszívó – Főzőlap mögé építhetőbe, amennyiben vagy elég hely még a munkapultban.

Tipp: Ellenőrizze a főzőlap és a páraelszívó közti előírt távolságot mielőtt választ.

Levegőkeringtetés

Van külső szellőzőnyílás konyhája falán?

Igen - A légkivezetéses páraelszívók egy külső szellőzőnyíláson keresztül a lakáson kívülre vezetik az elhasznált levegőt. A légcsatorna hossza, íve, a törése (hány helyen hajlik meg) valamint az anyaga a légáramlásra és a zajszintre is hatással van.

Nem - A levegő keringetéses páraelszívókhoz nem kell külső szellőzőnyílás. A levegőt különböző szűrők segítségével szűrik és tisztítják meg. Eltávolítják az edényből felszálló gőzpárából a levegőbe kerülő részecskéket, és semlegesítik a szagokat, a konyhába pedig már a tiszta levegőt engedik vissza. Amikor konyháját tervezi, a hatékonyabb teljesítmény elérése érekében, vegye figyelembe a főzőlap és a páraelszívó közötti távolságra vonatkozó útmutatásokat.

Teljesítmény

Ha gyakran főz, vagy ha nagyobb alapterületű a konyhája, akkor nagyobb teljesítményű páraelszívóra van szüksége. A minimális és maximális elszívási teljesítmény az alábbi módon számolhatja ki:

1. Mérje le a konyha hosszát, szélességét és magasságát.

2. Majd szorozza össze az értékeket és megkapja a konyha térfogatát (hosszúság x szélesség x magasság = térfogat).

3. Minimális elszívási teljesítmény: térfogat x 6 (óránként 6 alkalommal cserélődik a levegő, könnyebb ételek készítése, például párolás során).

4. Maximális elszívási teljesítmény: térfogat x 12 = (óránként 12 alkalommal cserélődik a levegő, amikor pl. olajjal süt).

Zajszint

Az alacsony zajszintű páraelszívók csendben dolgoznak - sokkal kellemesebb hangos zúgás nélkül főzni. Az Electrolux páraelszívók zajszintje 40 és 70 dB között mozog. Összehasonlításképpen: a suttogás körülbelül 40, egy átlagos társalgás pedig 60-70 dB zajterheléssel jár.

A páraelszívóknál a légkivezető csövek kialakítása is befolyásolja a zajszintet. Minél kevesebb a törés a csőben és minél kisebb a keresztmetszete, annál csendesebben működik a készülék.

Szűrők és tisztítás

A páraelszívókban a zsírszűrők távolítják el a levegőben található zsírrészecskéket. A páraelszívókban rendszeresen cserélni (egyszer használatos szűrők), vagy tisztítani (újra felhasználható szűrők) kell a zsírszűrőket. Bizonyos páraelszívók jelzik, mikor aktuális a zsírszűrő cseréje vagy tisztítása. Egyéb esetekben érdemes figyelni a készülék hangjára: ha a szokásosnál hangosabb, akkor ideje cserélni vagy tisztítani a szűrőt.

A fémből készült, tartós zsírszűrőket érdemes zsíroldóval tisztítani, de kézzel vagy mosogatógépben, intenzív (60-70 °C-os) programon is tisztíthatók.

Válassza ki a megfelelő páraelszívót

Válasszon a stílusos vagy éppen finom vonalvezetésű páraelszívók közül, melyek segítenek Önnek tisztán tartani a levegőt, miközben gyönyörűen mutatnak konyhájában.

ALACORD