Mosógép a konyhában jó megoldás-e?

Manapság már nem ritka, ha a mosógép a konyhában kap helyet. Választhatjuk ezt a megoldást helyhiány miatt vagy kényelmi szempontból, vagy csak simán így a praktikus.

Mosógép a konyhában jó megoldás -e?

Hol a helye a mosógépnek?

Sokaknak egyértelmű, hogy a mosógép a fürdőszobába kerüljön.

Mivel vizes készülék, csak vizes helységben lehetett elhelyezni. Az ’50-es évek környékén került fel a háztartási gépek listájára, de azóta sok idő eltelt és nagyon sokban változtak a mosógépek is.

A régi készülékek felültöltősök voltak. A ’90-es évektől megjelentek az elöltöltős mosógépek, ezzel több elhelyezési lehetőséget biztosítva a lakásban. Így kerülhet a mosógép a konyhába. A fürdőszobában a helyét pedig elfoglalhatják a forma tervezett kádak, szép bútorok.

Kényszermegoldás a konyha?

Nem hiszem.

A konyhába könnyű bekötni a mosógépet, mivel az is a lakás egyik vizes blokkja. Vannak már beépíthető verziók, így teljesen a bútor részévé válhat. A legtöbb mosógép szerencsére ma már nagyon csendes. Vannak rövidebb, hosszabb programok és időzítő is indíthatja. Így lejár mire hazaérünk és nem lesz zavaró a mosógép a konyhában.

Ha a mosógép nincs eldugva, akkor még jobban oda kell figyelnünk a választáskor. A gyártók próbálnak lépést tartani az igényekkel, elvárásokkal. Így egyre gazdaságosabb és korszerűbb gépeket hoznak létre.

Figyeljünk a méretre, típusra, a töltetre. Tudnunk kell, hogy mennyi az átlag mosási mennyiség amivel el fogjuk indítani.

Minden mosógépet besorolnak egy energiaosztályba. A jobb besorolású modell gazdaságosabban működik, és kíméli a környezetét. Célszerű nagy fordulatszámú mosógépet választani, szárazabb lesz a ruha. Ha a mosógép a konyhába kerül, legfontosabb a zajszint. A legjobb, ha beszédhangunktól nem hangosabb.

De ne ijedjünk meg, a mostani mosógépek már annyira szépek és modernek, hogy  igazán jól beleilleszkednek a konyhai gépek sorába, vagy egy kis kreativitással eltüntethetjük a konyhabútor lapjai között. Esetleg már alapból beépíthető mosógépet is vehetünk.

Konyhatervezés 8 lépésben
Ingyenes ebook

Luxus konyhára vágysz?

Tisztában akarsz lenne a lehetőségekkel?
Te sem akarsz unalmas konyhát?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

Konyhatervezés 8 lépésben

Cím: Mosógép a konyhában jó megoldás-e?
Kategória: Konyha ötletek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

ALACORD