Mosogatógép tisztítása házilag

A mosogatógép is megérdemel egy kis tisztogatást alkalmanként. Szennyes edényeket, tányérokat, evőeszközöket mosogat. Hiába megy át rajta mosószeres víz, ha nem tisztítjuk ki, felhalmozódhatnak a szennyeződések.

A mosogatógép tisztítása házilag

Íme, ezt kell tudni a tisztításról

Azt tudnunk kell, hogy a piszok és a lerakódott ételmaradékok miatt rossz szaga lehet és el is romolhat egy idő után. A mosogatógép tisztítása házilag nem nagy fáradtság és nem is bonyolult.

  • Tisztítsuk meg a szűrőt. A külső fémszűrőt és a belső szűrőt is kefével , meleg folyó víz alatt öblítsük át.
  • Indítsunk egy forró vizes mosóprogramot. A forró vizes program eltünteti a az ételmaradékokat és a kellemetlen szagokat. Félévente érdemes megismételni.
  • Mielőtt a programot elindítjuk a szórókat is öblítsük át.
  • Töröljük át a belsejét. A mosogatógép ajtaját, az oldallapokat, a rejtett éleket nedves törlővel tisztítsuk meg, mert megtapadhatnak korábbi mosogatásból megmaradt ételmaradványok, makacs szennyeződések.

A megfelelő termék

Olyan mosókapszulákat érdemes használni, ami alkalmas zsíroldásra, általános háztartási maradékok eltávolítására. A most kapható kapszulák már egyben tartalmazzák a mosószert és az öblítéskönnyítőt illatosítva.

Ecetes házi szérum

Ha azt szeretnénk, hogy minden alkalommal valóban megújuljon a mosogatógép, akkor használjunk ecetes szódabikarbónás keveréket.

Nem kell sikálni, törölgetni, csak elindítani.

Az ecet a legsokoldalúbb háztartási szer. Használhatjuk ételízesítőnek is, de ebben az esetben használjuk az erős tisztító, baktériumölő és szagtalanító hatását a mosogatógép tisztításához házilag. Hatékony segítséget nyújt a vízkőtelenítésben is.

Ebben az esetben is érdemes alkalmazni a fent említett szűrőtisztítást, az ajtó és az oldalak áttörlését a biztos hatás érdekében.

Ezután a mosogatógép aljába szórjunk szódabikarbónát vagy citromsavport. Hőálló bögrében pedig helyezzünk el 2-3 dl ecetet és indítsunk el egy magas hőfokú hosszú programot.

A végeredmény pedig egy makulátlanul tiszta mosogatógép lesz. Ez a megoldás környezetbarát, gyors olcsó, erős és havonta megismételhető. Az edények nem veszik át a szúrós szagot, viszont a gép élettartam jelentősen megnőhet.

Miután eltűntek a szagok, a vízkő, a kosz – jöhet az utolsó lépés.

Nincs szükség az ajtó és a gombok esetében sem drága tisztítószerekre.  Egy evőkanál szódabikarbóna és 2 dl ecet egyvelegével óvatosan tisztítsuk meg a külső részeket és papírtörlővel töröljük át.

Az eredmény egy kívül belül megújult mosogatógép, ami a jövőben is elmosogat helyettünk.

Konyhatervezés 8 lépésben
Ingyenes ebook

Luxus konyhára vágysz?

Tisztában akarsz lenne a lehetőségekkel?
Te sem akarsz unalmas konyhát?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

Konyhatervezés 8 lépésben

Cím: Mosogatógép tisztítása házilag
Kategória: Konyhai berendezések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

ALACORD