Mit kell tudni a vákuumoló fiókról?

Az ételek frissen a legízletesebbek. De van energiája minden nap friss hozzávalókat vásárolni a főzéshez? És mi a teendő, ha valami mégis megmarad? A megoldás a vakuumoló fiók!

Mit kell tudni a vákuumoló fiókról?

A vákuumoló fiókkal sokkal hosszabban eltarthatóvá teheti az ételeket. A levegő és az oxigén elvonásával a minőség sokkal tovább megmarad, mint a hagyományos tárolás során, pl. műanyag dobozokban vagy csak úgy a hűtőben – mindegy, hogy húsról, zöldségről vagy gyümölcsről van-e szó.

Az új vákuumoló fiók sokféle felhasználási lehetőséggel rendelkezik. Alapfunkciója nagyon egyszerű: a vákuumtasakból, amelybe az élelmiszert csomagoltuk, kiszívjuk a levegőt (különösen az oxigént), amely ezután légmentesen lezár. Így hosszabb ideig megőrizhető az élelmiszer minősége. Ezenkívül a vákuumozó fiókkal lehet az élelmiszereket a szuvidálásra előkészíteni.

Mi is a szuvidálás?

A profi konyhákban ez a párolási módszer, amely intenzívebb ízélményt garantál. A szuvidálás gőzpárolóban történik alacsony, fokra pontos, egyenletes hőmérsékleten hosszabb időn keresztül. Az élelmiszer kinézete, formája, ásványi anyagai és a vitaminjai megmaradnak. A vákuumfiókkal húst, halat, zöldséget, gyümölcsöt készíthet elő szuvidálásra.

Készletezés, tárolás

A vákuumozott élelmiszerek tovább eltarthatók. Rövid távon a hűtőszekrény Perfect-Fresh zónájában, ahol a vákuumozott halak és a zöldségek tovább maradnak frissek anélkül, hogy az ízüket vagy a minőségüket elveszítenék. Mélyhűtőben pedig a vákuum megvéd az íz- vagy illatátviteltől. És nem utolsó sorban a kenyér és a zsemle levákuumozva szobahőmérsékleten hosszú ideig friss marad.

Adagolás

Ha a sajtot, fűszereket vagy szalámit kisebb egységekbe adagolja, akkor mindig friss alapanyag kerül a kezébe.

A puha sajt vákuumozva jelentősen hosszabb ideig marad frissen hűtőszekrényben. Egy adag lasagne vákuumtasakban kényelmesen felmelegíthető gőzpárolóban. Kirándulásokhoz az élelmiszereket pl. müzlit a vákuumozó fiókban tudja adagolni. Így helytakarékos és tiszta lesz a szállítás.

Marinálás

Intenzív ízű húst vagy halat szeretne? Marinálja az élelmiszert a megszokott módon és vákuumozza le. A vákuum hatására a marinád íze felerősödik, mivel az aromák nem oxidálódnak. A fűszerek így közvetlenül és koncentráltan járják át az élelmiszert.

Tárolóedények vákuumozása

A vákuumozható tárolóedények ideálisak nyomásra érzékeny élelmiszerekhez, zöldségekhez, fűszerekhez valamint pl. felvágottakhoz. A vákuumozó fiókban egyszerűen csatlakoztatni kell egy adaptert a tárolóedényhez és a vákuumozási folyamat során a benne lévő levegő eltávolodik.

Praktikus segítség a konyhai mindennapokban

A vákuumoló fiók a legkülönfélébb alkalmazási területeken nyújt támogatást: legyen szó akár adagok készítéséről, marinálásról vagy a szuvid párolás előkészítéséről. Élelmiszerei vákuumozva sokkal tovább eltarthatók, és az ízük is jobban megmarad – friss és már elkészített ételek esetében egyaránt. Egy további előny: nemcsak a hétköznapi élelmiszereket vákuumozhatja, hanem a kényes specialitásokat is – kimondottan kíméletesen.

vákuumoló fiók
vákuumoló fiók
vákuumoló fiók
vákuumoló fiók
vákuumoló fiók

Konyhatervezés 8 lépésben
Ingyenes ebook

Luxus konyhára vágysz?

Tisztában akarsz lenne a lehetőségekkel?
Te sem akarsz unalmas konyhát?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

Konyhatervezés 8 lépésben

Cím: Mit kell tudni a vákuumoló fiókról?
Kategória: Konyhai berendezések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

ALACORD