Milyen szárítógépet vegyek?

A szárítógép praktikussága nem kérdéses. Mégis visszatartó erő lehet, hogy növeli a háztartás kiadásait. Ha viszont elhatároztuk, hogy szükség van rá, mégis milyen szárítógépet vegyünk?

Milyen szárítógépet vegyek

A korszerűbb típusoknál a tervezők figyelnek az alacsony fogyasztásra. Takarékossági funkciókkal szerelik fel a gépeket – így hatékonyabban működhetnek. De nem feltétlenül a takarékos működtetést tartjuk szem előtt, ha már elhatároztuk, hogy megvesszük.

Méret és elhelyezés

A legfontosabb, hogy legyen helye a szárítógépnek. Akár a fürdőszobába, akár a mosókonyhába kap helyet, mindenképpen kényelmesen tudjunk hozzáférni, kinyitni, belepakolni. Az elöltöltős mosógépek lehetővé teszik, hogy akár egymásra is helyezhetjük őket. Fontos, hogy stabil legyen és a két méret passzoljon egymáshoz. Ügyes asztalos esetén készíttethetünk a két masinának egy keretet. Így biztos a stabilitás és csere vagy meghibásodás esetén nem kell mindkettőt mozgatni.

A legtöbb szárítógép, ami a piacon megtalálható már bárhol elhelyezhető, mert nem kell víz  – vagy légelvezetés, csak egy áramforrás, ahová bedugjuk és már működik is.

A konyhába is kereshetünk neki helyet, mert van olyan típusú szárítógép, amelynek a teteje leszerelhető és a konyhapult alatt el is fér.

Szárítógépek típusai

Kétféle szárítógép van a piacon. A kondenzációs fajta csendesebb és olcsóbb – de valamivel magasabb az energiaszükséglete. A hőszivattyús szárítógép drágább, de kevesebbet fogyaszt és kíméli a ruhákat.

Van még egy típus, amit sokan kedvelnek, mert igazán bölcs megoldás lehet a mosásra és szárításra illetve a helyproblémákra. Ez a 2 in 1 azaz mosó – és szárítógép egyben. Azért azt ne felejtsük el, hogy ezeknek a gépeknek a kapacitása kisebb és gyűröttebb lesz a száraz ruha.

Szárítógépek töltöttsége

A töltöttség a szárítógépeknél kg-ban van megadva. Azt jelenti, hogy hány kg száraz ruhát szabad a készülékbe rakni. Az elvárt eredmény érdekében nem érdemes túlpakolni. Az is jó megoldás lehet, ha a meglévő mosógép méretéhez illeszkedik a szárítógép.

Tehát, akkor milyen szárítógépet vegyek?

Segítségünkre lehet a választáskor az energiaosztály jelzés. Jobban járunk egy energiatakarékosabb modellel és jó, ha rendelkezik valamilyen ECO (takarékos) funkcióval.

A legnagyobb választéka még mindig a fehér színű szárítógépeknek van, de nem kell aggódnunk ma már minden színben találunk modelleket.

Nem hangosabbak, mint akármelyik konyhai gép vagy mosógép. Viszont ha olyan helységbe tesszük, hogy zavaró lehet, akkor mindenképpen hasonlítsuk össze több szárítógép adatát.

Figyeljünk arra, hogy milyen textiliát teszünk a száritógépbe és annak megfelelően válasszunk programot. Jó ha van allergia plusz program, ami nem csak szárít, de az összes baktériumot megsemmisíti.

Manapság már nem luxus a szárítógép. Rengeteg időt tudunk megspórolni vele, nem kell kerülgeti a szárítót, nem nedvesednek be a falak a vizes textíliáktól és fertőtlenít.  Az pedig csak egy plusz jó, hogy nagyon puhák és vasalhatóbbak lesznek a ruhák.

A szárítógép is a nagyon hasznos konyhai gépek sorát erősíti.

Konyhatervezés 8 lépésben
Ingyenes ebook

Luxus konyhára vágysz?

Tisztában akarsz lenne a lehetőségekkel?
Te sem akarsz unalmas konyhát?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

Konyhatervezés 8 lépésben

Cím: Milyen szárítógépet vegyek?
Kategória: Konyhai berendezések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

ALACORD