Milyen páraelszívót vegyek?

Egy konyha felújításánál, és berendezésénél nehéz kérdés, hogy milyen páraelszívót vegyek, hiszen sokféle létezik. Nézzük meg hogyan tudod eldönteni, hogy melyik lenne számodra az ideális. A páraelszívóknál kétféle működési elv létezik. Az egyik kivezeti a párát a lakásból ezt nevezzük aktív rendszernek. A másik egy szénszűrő segítségével iktatja ki a szagokat, azonban a párát visszaengedi a lakásba.

Kürtős páraelszívó (Fali)

milyen páraelszívót vegyek fali kürtős páraelszívó

A fali páraelszívóknál a kürtős páraelszívót a falhoz rakják, aminek aktív kivezetése van így a pára és a szagok kimennek a lakásból.

Sziget páraelszívó

sziget páraelszívó

A szigetes páraelszívót a plafonra rögzítik, és általában ehhez egy álmennyezet szükséges, amin keresztül kivezetik a csövet a lakásból. A szigetes páraelszívó, akkor ideális választás, ha a főzőlapunk mögött nincsen fal amihez rögzíteni fogjuk.

Beépíthető páraelszívó

kihúzható páraelszívó

A konyhabútor felső szekrényébe lehet elhelyezni a beépíthető páraelszívót. Létezik aktív, és szénszűrős szagelszívóval is. Jellegzetessége, hogy kihúzható a szekrényből, ezáltal megnövelve a páraelszívás területét.

Hagyományos páraelszívó

hagyományos páraelszívó

A hagyományos páraelszívót leginkább azoknak ajánljuk, akiknél az ár és a kis helyigény a döntő szempont. Önálló tűzhelyhez vagy pultba építhető főzőlapokhoz ajánljuk. A hagyományos páraelszívót önmagában is felszerelhető a tűzhely vagy a főzőlap felé.

Pultba építhető páraelszívó

pultba süllyesztett páraelszívó

A pultba építhető páraelszívó a főzőlap mögött helyezkedik el beépítve a pultba. Amikor főzünk, akkor csak kihúzzuk a helyéről, és közvetlenül a lábasunkból szívja ki a párát. Amennyiben a konyhaszekrényünk a fal mellett található úgy aktívan kitudjuk vezetni a lakásból.

Sarok páraelszívó

sarok páraelszívó

A sarok páraelszívó akkor kell, amikor a konyhapult sarkába elforgatva szerelik be a főzőlapot, így kényelmesen elfér a főzőlap.

Mennyezeti páraelszívó

plafonba süllyesztett páraelszívó

A mennyezeti páraelszívónak fontos feltétele hogy álmennyezettel kell rendelkezzünk, amibe beletudjuk süllyeszteni páraelszívónkat. Előnye hogy nem foglal helyet a konyhában, azonban hátránya, hogy sokkal messzebb van a főzőlaptól, emiatt kevesebb párát tud elszívni.

Főzőlapba épített páraelszívó

páraelszívós főzőlap

Talán az egyik legköltségesebb megoldás az Elica termékei, ahol magába a főzőlapba van beépítve a páraelszívónk. Lehet aktív vagy szénszűrős kivitelezés is, de aktívnál ügyelni kell, hogy a konyhapult a fal mellé essen, ahol ki lehet vezetni a párát.

Tehát akkor milyen páraelszívót vegyek?

A leghatékonyabb megoldás, ha fizikailag kivezetjük a lakásból a párát, így ha teheted ilyen páraelszívót válassz. A típusok között sok különbség nincsen, akkor jó még egy páraelszívó hogyha minél közelebb van a főzőlapunkhoz, hiszen így tudja a legtöbb párát kivezetni. Léteznek külső motoros változatok is, ami azt jelenti, hogy a motor nem a páraelszívóban van, hanem a falon kívül, így sokkal halkabb a működése.

Konyhatervezés 8 lépésben
Ingyenes ebook

Luxus konyhára vágysz?

Tisztában akarsz lenne a lehetőségekkel?
Te sem akarsz unalmas konyhát?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

Konyhatervezés 8 lépésben

Cím: Milyen páraelszívót vegyek?
Kategória: Konyhai berendezések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

ALACORD