Milyen mosógépet vegyek?

A háztartásban használatos automata mosógépeknek két kategóriája van , a felültöltős és elöltöltős. Lehetőség van, különálló vagy beépített mosógép kialakítására is. Ebben az esetben kizárólag elöltöltős modellt van lehetőség berakni a konyhába. Az sem utolsó szempont hogy a mosógép vagy szárítógép egyben vagy külön legyen.

Elöltöltős mosógép

Elöltöltős mosógép

Az elöltöltős mosógép jellegzetessége, hogy elől található az ajtó rajta. Manapság szinte csak ezt a típust fejlesztik a cégek, sokkal több funkció érhető el benne, mint egy régebbi típusú felültöltős mosógép esetén. Egyik nagy számottevő funkciója, hogy szárítógéppel is kombinálható, így nem kell külön szárítógépet venni. Habár tudni kell, hogy a szárítógéppel kombinálva kevésbé hatékonyabb, mintha mosógépet, és szárítógépet külön külön vennénk.

Amennyiben külön mosógépet és szárítógépet használunk, arra is lehetőség van, hogy egymásra tegyük, így helyet spórolunk vele. Ha nagy lakásod van, akkor érdemes külön gépet venni, ha kis lakásod van, és alig van hely, akkor érdemes mosó-, és szárítógépet kombinálni.

Kétségtelen, hogy az elöltöltős mosógépek, mind funkcióba mind designban sokkal fejlettebbek. Emellett az elöltöltősnél a mosógép tisztítása házilag sokkal jobban hozzáférhető és egyszerűbb.

Felültöltős mosógép

Felültöltős mosógép

A felültöltős mosógépek sokkal keskenyebbek (45 cm), mint az elöltöltős mosógépek, emiatt sokkal kevesebb adag ruhát moshatunk. Egyetlen előnye, ami a hátrányai is, hogy szűkebb helyen is elfér, így ha nagyon kicsi lakásunk van célszerű ezt használni.

Beépített elöltöltős mosógép

Beépített elöltöltős mosógép


Lehetőségünk van arra is, hogy elöltöltős mosógépet beépítsünk a szekrényünkbe. Azonban csak is kizárólag erre alkalmas mosógépet használhatunk, amiből nincs túl sok választék. Valamiért ez a típus nem terjedt el itthon még, így a kevés választék sem tűnik jó megoldásnak, mert ezek a modellek kevésbé energiahatékonyak. Csak annak ajánljuk a beépített mosógépet, aki semmilyen módon nem akarja, hogy szem előtt legyen.

Mosógép a konyhában?

Sok kislakásban gondot okoz a mosógép elhelyezése, hiszen a kicsi fürdőszoba miatt, sokszor a konyhában célszerű elhelyezni a mosógépet. Emellett az sem utolsó szempont, hogy ne legyen túl drága a vízkiállás kialakítása. Panellakásoknál érdemes elgondolkodni a mosógép áthelyezésén a konyhába. A normál méretű elöltöltős mosógép pont beleillik a 60 cm mélységű konyhaszekrénybe, amit akár ajtóval el is lehet rejteni. Viszont számolni kell azzal, hogyha a mosógép a konyhában lesz, valószínűleg sokkal nagyobb zajjal fog járni lévén, hogy sok konyhán nincs ajtó.

Tehát milyen mosógépet vegyek?

Egy új és modern lakásban kizárólag az elöltöltős mosógépeket tudjuk ajánlani, mert egy modern háztartást sokkal jobban ki tud elégíteni, mind kapacitásilag, funkcióilag, és nem mellesleg sokkal szebb látványt nyújt, mert belesimul a lakás designjába, ellentétben egy felültöltős mosógéppel. Egy elöltöltős mosógépet betudjuk rakni a fürdőszoba vagy a konyhapult alá is, ezáltal a felette lévő pult területét is ki tudjuk használni, míg egy felültöltős mosógépnél már nem.

Konyhatervezés 8 lépésben
Ingyenes ebook

Luxus konyhára vágysz?

Tisztában akarsz lenne a lehetőségekkel?
Te sem akarsz unalmas konyhát?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

Konyhatervezés 8 lépésben

Cím: Milyen mosógépet vegyek?
Kategória: Konyhai berendezések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

ALACORD