Milyen mosogatógépet vegyek?

Egy új konyha tervezésénél felmerül a kérdés, hogy milyen mosogatógépet vegyek, illetve biztosan kell-e nekem mosogatógép.

A helyzet az, hogy egy modern konyhából nem hiányozhat egy mosogatógép. Két méret létezik: a hagyományos 60 cm-es, és a keskeny 45 cm-es változat. Szabadonálló és beépíthető változat is elérhető, de a szabadonállót nem ajánljuk, mivel nagyon megtöri a konyha design-ját.

Beépíthető mosogatógép

milyen mosogatógépet vegyek Beépíthető mosogatógép

Beépíthető mosogatógépet akkor válasszon a konyhájába, amennyiben helyiség adottságai lehetővé teszik, ugyanis a mosogatógép nem az elsődleges szempont, ha kis konyhánk van. A beépíthető változatok azért előnyősösek, mert diszkrétek és elegánsak. A gépet rejtő ajtók ugyanabból az anyagból készülnek, mint a konyhabútor, így belesimulnak a konyha desingjába.

Beépíthető mosogatógép változatok

Beépíthető változatnál is két fajta van: az egyiknél semmilyen panel nem látszódik a mosogatógép elején, így semmilyen jel nem mutatja, hogy itt egy mosogatógép található. Maga a panel csak akkor látszódik, ha lenyitjuk a beépíthető mosogatógép ajtaját. A másik változatnál felül a panel látszódik, így innen tudjuk kezelni a mosogatógépet. A két változat között semmilyen érdembeli különbség nincsen, kizárólag a design.

Szabadonálló mosogatógép

különálló mosogatógép

A szabadonálló mosogatógépek bárhol elhelyezhetők a konyhában, ahol biztosított a vízellátás és a lefolyás, azonban nem könnyű a konyhába integrálni úgy, hogy ne üssön el a konyhabútor stílusától. Az egyetlen fő előnye, hogy könnyen kivehető és berakható. Azonban szinte sose kell mozgatni, ha egyszer betettük.

Keskeny mosogatógép

keskeny mosogatógép

A 9-10 terítékes, 45 cm-es külső szélességgel bíró beépíthető keskeny mosogatógépek, illetve a szabadonálló változatok tartoznak ide. Általában akkor célszerű keskeny mosogatógépet venni, amikor valaki egyedül él, illetve nagyon keveset használja. Azonban ha valaki rendszeresen használja szinte mindennap mosogatnia kell, így megfontolandó egy hagyományos 60 cm-es változat is aminél legfeljebb két naponta kell majd bekapcsolni. Így vendégség esetén sem lesz gond, hogy beleférjenek a mosatlanok.

Tehát akkor milyen mosogatógépet vegyek?

Méret szempontjából ajánlatos a hagyományos 60 cm-es mosogatógép, mert könnyebben pakolható, nem kell mindennap használni, és ha elfér a konyhánkban akkor nem sok értelme van a kisebbnek. Mai világban szabadonálló mosogatógépet nem ajánlunk senkinek, ha új konyhát csináltat, mivel csak designban tér el a kettő.

Konyhatervezés 8 lépésben
Ingyenes ebook

Luxus konyhára vágysz?

Tisztában akarsz lenne a lehetőségekkel?
Te sem akarsz unalmas konyhát?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

Konyhatervezés 8 lépésben

Cím: Milyen mosogatógépet vegyek?
Kategória: Konyhai berendezések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

ALACORD