Milyen infrapanelt vegyek?

Stílus és innováció tökéletes találkozása a meleggel, ez jut eszembe, amikor azon gondolkodtam, hogy milyen infrapanelt vegyek az otthonomba. Az okos otthon elengedhetetlen kelléke az infrapanel, amely az egyik legmodernebb fűtési technika.

Milyen infrapanelt vegyek
Milyen infrapanelt vegyek

Minden lakás, ház fontos része a fűtés illetve fűtési technika. Az elektromos fűtés az egyik legsokoldalúbb technika, amely az okos otthonok nélkülözhetetlen eszköze, mégis oly kevesen ismerik és használják.

Az infrapanel piacon számtalan gyártó, számtalan terméke megtalálható teljesítménytől függően. Bizonyos infrapaneleket irányíthatunk akár a telefonunk által is, amely kényelmessé teszi otthonunk melegen tartását.

Az elektromos fűtés – infrapanel – legnagyobb erénye, hogy pontosan szabályozható és rövid idő alatt reagál a megváltozott beállításokra. Gyorsan felfűti az adott helyiséget. Nincsen hőveszteség, mint a gáz fűtés esetében, a hő 99%-a megjelenik lakásban.

Infrapanel adatok

Az infrapanel nagyjából 1,5-2 cm vastagságú, téglalap alakú fűtőtest. Az előlapja a hősugárzó felület, és minél nagyobb a a felület, annál nagyobb teljesitményt tud leadni.

Többféle színben és méretben létezik, de a leggyakoribb a fehér, szürke, fekete téglalap alakú infrapanel.

Magában a panelban elektromágneses sugárzás keletkezik, ami a szoba belseje felé irányítja a hőt, kvázi, mint egy hősugárzó. Az infrapanel nem a levegőt melegíti fel, hanem a tárgyakat, falakat, padlót maga körül. Az infrapanel nem hőt sugároz, hanem infrasugarakat bocsát ki, ami a környezetben hőt generál.

Az infrapanel teljesítménye azért számít kitűnőnek, mert a villamos energia veszteségmentesen alakul át sugárzó hővé. Nincs hőközvetítő közeg, ami rontaná a teljesítményt.

Az infrapaneleket rengeteg helyen lehet használni, legyen az beltéri vagy kültéri helyiség, oldalfal vagy akár mennyezet.

Forradalmi megoldás mivel az átlagos szobahőmérséklettől pár fokkal alacsonyabb hőmérsékleten is kellemesen érzi magát az ember az optimális hősugárzás végett.

Milyet, miért és hova

Az infrapanel mennyezetre és oldalfalra egyaránt felszerelhető.

Csupán 2cm-es a vastagsága, így észrevétlenül illeszkedik a szoba harmóniájához. Állítva és fektetve egyaránt telepíthető. Az infra sugaraknak köszönhetően gyors a felfűtési ideje, így nem kell órákat várni, mire átmelegszünk vagy meleg érzetünk lesz.

Alkalmazhatjuk csak ideiglenes vagy kiegészítő fűtésként, mert 1-1 db is elég belőle vagy választhatunk hordozható típust is. Ez így nem nagy beruházás és a hálózat is elbírja.

Jó választás lehet az infrapanel ha 3 m-él nagyobb a szoba belmagassága. Itt a radiátoros fűtés nem éppen célszerű, mert a meleg nagyrészt a plafon alá szorul. A legjobb választás az oldalfalakra szerelhető infrapanel.

Könnyen szabályozható, nem foglal helyet – és nagyon modernek. Főleg azok a típusok, amik úgy néznek mint egy kép. Beruházási költség alacsony, nincs rejtett hőveszteség, nem igényel karbantartási munkálatot. A szervezetünkre is jó hatással van , erősíti az immunrendszert, felpezsdíti a vérkeringést és az allergiások számára tökéletes, mert nem keringteti a port.

Az infrapanel már az egyik olyan kelléke az otthonunknak ami hasznos, modern, letisztult, elegáns és igényes a kialakítása. Szükségünk van rá mert felmelegíti az otthonunkat de mindezt nagyon elegánsan és észrevétlenül teszi. Valóban annyira modern, hogy az okos otthonok kötelező eleme lett.

Konyhatervezés 8 lépésben
Ingyenes ebook

Luxus konyhára vágysz?

Tisztában akarsz lenne a lehetőségekkel?
Te sem akarsz unalmas konyhát?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

Konyhatervezés 8 lépésben

Cím: Milyen infrapanelt vegyek?
Kategória: Konyhai berendezések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

ALACORD