Milyen indukciós főzőlapot vegyek?
A modern technológia szerelmeseinek való az indukciós főzőlap. Kinézetük és dizájnjuk nagyon hasonlít a kerámialapos változathoz, de a működésük eltérő. Emiatt is nehéz kérdés, hogy milyen indukciós főzőlapot vegyek.
Indukciós
A hőtermelés lényegében azokon a helyeken jön létre, ahol érintkezik a főzőlap és az edény felülete. Az ára viszont kicsit magasabb, és csak bizonyos fajta edényekkel oldható meg rajta a főzés.
Az összes típus közül a legtakarékosabb a működtetése és a tisztán tartásuk sem igényel különösebb erőfeszítést, mert nem ég rájuk semmilyen kifolyt vagy kifutott étel.
Fontosak a paraméterek.
Főzőfelületek száma – választhatunk 1 vagy akár 6 főzőfelülettel rendelkező indukciós főzőlapot is. Kisebb háztartásoknál nyilván elegendő két főzőfelület, de a legelterjedtebb a négy főzőgyűrűs.
Vezérlés – az indukciós főzőlap vezérlése általában érintőgombos, érzékelős visszajelzéssel, de vannak nagyon modern gombokkal ellátott változatok is.
Anyag – az indukciós főzőlap üvegkerámiából készül. Nagyon gyorsan felmelegíti az edény alját, de pont ezért meg kell tanulni újra főzni az ilyen főzőlapokon.
Design és szín – nem kell megijedni, hogy a világos, pasztell konyhába, csak sötét indukciós főzőlap vásárolható. Van a hagyományos fehér színű, de találkozhatunk fényes acél színnel, vagy a barnától egészen a feketéig, az ízlésünknek megfelelően. Egyszerű, lapos a konyhapultba belesimuló dizájn dominál. Illetve még páraelszívós kivitelek is léteznek.
Az indukciós főzőlapot nagyon sokan dicsérik. Nagyon hatékony, rövidebb idő alatt elkészül az étel, és biztonságos. A főzőfelület nem lesz forró miután az edényt levesszük.
Jelenleg nem létezik energiatakarékosabb főzési mód.
Konyhatervezés 8 lépésben
Ingyenes ebook
Luxus konyhára vágysz?
Tisztában akarsz lenne a lehetőségekkel?
Te sem akarsz unalmas konyhát?
Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?