Milyen indukciós főzőlapot vegyek?

A modern technológia szerelmeseinek való az indukciós főzőlap. Kinézetük és dizájnjuk nagyon hasonlít a kerámialapos változathoz, de a működésük eltérő. Emiatt is nehéz kérdés, hogy milyen indukciós főzőlapot vegyek.

Milyen indukciós főzőlapot vegyek

Indukciós

A hőtermelés lényegében azokon a helyeken jön létre, ahol érintkezik a főzőlap és az edény felülete. Az ára viszont kicsit magasabb, és csak bizonyos fajta edényekkel oldható meg rajta a főzés.

Az összes típus közül a legtakarékosabb a működtetése és a tisztán tartásuk sem igényel különösebb erőfeszítést, mert nem ég rájuk semmilyen kifolyt vagy kifutott étel.

Fontosak a paraméterek.

Főzőfelületek száma – választhatunk 1 vagy akár 6 főzőfelülettel rendelkező indukciós főzőlapot is. Kisebb háztartásoknál nyilván elegendő két főzőfelület, de a legelterjedtebb a négy főzőgyűrűs.

Vezérlés – az indukciós főzőlap vezérlése általában érintőgombos, érzékelős visszajelzéssel, de vannak nagyon modern gombokkal ellátott változatok is.

Anyag – az indukciós főzőlap üvegkerámiából készül. Nagyon gyorsan felmelegíti az edény alját, de pont ezért meg kell tanulni újra főzni az ilyen főzőlapokon.

Design és szín – nem kell megijedni, hogy a világos, pasztell konyhába, csak sötét indukciós főzőlap vásárolható. Van a hagyományos fehér színű, de találkozhatunk fényes acél színnel, vagy a barnától egészen a feketéig, az ízlésünknek megfelelően. Egyszerű, lapos a konyhapultba belesimuló dizájn dominál. Illetve még páraelszívós kivitelek is léteznek.

Az indukciós főzőlapot nagyon sokan dicsérik. Nagyon hatékony, rövidebb idő alatt elkészül az étel, és biztonságos. A főzőfelület nem lesz forró miután az edényt levesszük.

Jelenleg nem létezik energiatakarékosabb főzési mód.

Konyhatervezés 8 lépésben
Ingyenes ebook

Luxus konyhára vágysz?

Tisztában akarsz lenne a lehetőségekkel?
Te sem akarsz unalmas konyhát?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

Konyhatervezés 8 lépésben

Cím: Milyen indukciós főzőlapot vegyek?
Kategória: Konyhai berendezések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

ALACORD