Milyen hűtőt és fagyasztót vegyek?

Ha új konyhát tervezünk, akkor nem könnyű eldönteni, hogy milyen hűtőt vegyek, hiszen annyiféle változat létezik.

Beépíthető hűtő

Beépített hűtő

A beépíthető hűtő annyit jelent, hogy egy szekrénybe tesszük be a hűtőnket, aminek ajtó előlapja nincsen, hanem egy szekrény ajtót teszünk a hűtő ajtajára. Beépíthető hűtők általában csak egyajtós kivitelben készülnek, azonban ha kétajtós hűtőre lenne szükséged, akkor két beépíthető hűtőt kell egymás mellé tenni, ami az egyik lehet fagyasztó is. Általában vagy hűtőként, alul fagyasztós hűtőként vagy teljes fagyasztóként érhetőek el. Hátrányuk, hogy nem igazán fejlesztik őket, sok funkció nem érhetőek el bennük, hiszen ezek általában az ajtóba kerülnek.

Szabadonálló hűtő

Különálló hűtő

A szabadonálló hűtőknek megvan azaz előnyük, hogy nincsenek helyhez kötve, azonban kevésbé épülnek be a konyha designjába. Sok fajta formában létezhet, teljes hűtőként, alul-, vagy felülfagyasztósként vagy csak fagyasztóként. Elérhető egyajtós és kétajtós változatban is, nagyon sok extra funkcióval látják el ezeket a hűtőket. Például jégkocka készítés, átlátszó ajtó, okos funkciók, internet elérés, bevásárló lista készítés, beépíthető borhűtő stb.

Pult alá építhető hűtő

Pult alá épített hűtő

Manapság már senkinek nem ajánljuk a pult alá épített hűtőt, kivéve akkor ha nagyon kicsi konyhánk van, ahol minden hely számít. Ez is elérhető beépíthető, és szabadonálló formában is, azonban egy átlagos háztartásban egy ekkora hűtő már nagyon kicsinek számít, mert nem igazán fér el benne semmi.

Tehát akkor milyen hűtőt is vegyek?

Egy modern luxus konyhában a beépíthető hűtő jobban belesimul a konyha designba, míg egy szabadonálló inkább megtöri azt. Azonban a beépíthető hűtővel nem kapunk annyi funkciót mint egy szabadonállóval, így ennek fontosságát mérlegelni kell a választásnál. Amennyiben tényleg kevés hely áll rendelkezésünkre úgy érdemes megfontolni a pult alá építhető hűtőt.

Konyhatervezés 8 lépésben
Ingyenes ebook

Luxus konyhára vágysz?

Tisztában akarsz lenne a lehetőségekkel?
Te sem akarsz unalmas konyhát?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

Konyhatervezés 8 lépésben

Cím: Milyen hűtőt és fagyasztót vegyek?
Kategória: Konyhai berendezések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

ALACORD