Milyen dagasztógépet vegyek?

Már nagyanyáink sem háborodnak fel, ha feltesszük azt a kérdést, hogy milyen dagasztógépet vegyek. Az ő idejükben még kézzel dagasztottak, szorgosan adagolták a hozzávalókat, ügyelve az állagra, az ízre és a mennyiségre. Napjainkban ez is gépesítve lett.

A dagasztógép

Egy német származású mérnöknek, Heinz Listnek köszönhetjük a dagasztógépet. A dagasztókar segítségével több vizet és levegőt lehet a masszába juttatni, így a kenyér könnyebb állagú lesz. A dagasztógép az a csodamasina, amibe beledobáljuk a hozzávalókat és egy finom hang jelzi majd, hogy kész a tészta.

Rohanó világunk fárasztó napjaiban mindenre csak kevés idő jut, de egy finom, meleg házi kenyér mindig jól esik a családnak. Az interneten pedig egyre több olyan receptet találunk, ami a gépesített dagasztásra lett kitalálva.

Manapság már mindent elvégez helyettünk a dagasztógép. Elindíthatjuk akár ebben a pillanatban is, de akár egy előre kiválasztott időpontra is beállítható. Alkalmasak dagasztásra, krémkeverésre vagy habverésre.

Vannak egyszerűbb, alapdarabok úgy nevezett univerzális, egyfokozatú gépek, de megtalálhatjuk a modern, csúcstechnológiát képviselő dagasztógépeket, melyek az igen magas minőséget biztosítják.

Spirál – vagy ferdekaros

A piacon ma két típust találunk meg, a spirál –   illetve ferdekaros berendezést. A spirálkaros dagasztógép elsősorban keménytészta elkészítésére alkalmas, míg a ferdekaros gépekkel a dagasztás mellett krémet és habot is készíthetünk.

Amikor felmerül a kérdés, hogy milyen dagasztógépet vegyek – számos egyéb paraméterre is oda kell figyelni. Minőség, tartósság, a célra való alkalmasság, ár, erősség, méret – és illik-e a konyhánkba.

A nehéz tészta kihívást jelent még egy profi konyhai robotgép számára is. Érdemes olyan készüléket választani, melynek tartósságát és erősségét igazolni is tudják.

Milyen dagasztógépet vegyek?

Figyeljünk arra, hogy milyen ételeket szeretnénk készíteni a segítségével.

Fontos, hogy a motorja a sütési szokásainknak megfelelően legyen erős.

Nézzük meg alaposan, hogy mekkora a keverőtál, ami a dagasztógép egyik fő tartozéka.

Érdemes bolygóműves keveréssel, dagasztással rendelkező készüléket választani. Ennek a megoldásnak köszönhetően minden alapanyagot tökéletesen összedolgozhatunk.

A sokoldalúságot se hanyagoljuk – az ideális dagasztógép kiválasztásakor vegyük figyelembe a tartozékok számát.

Végül a külcsín és az anyagminőség is fontos. A fém vagy rozsdamentes alkatrészekből álló dagasztógép tovább tud majd szolgálni minket és a széles színválasztéknak köszönhetően konyhánk igazi dísze lehet.

Ezek a készülékek modernek, de feladatuk miatt mégis régies érzetet keltő konyhai szuper masinák.

Konyhatervezés 8 lépésben
Ingyenes ebook

Luxus konyhára vágysz?

Tisztában akarsz lenne a lehetőségekkel?
Te sem akarsz unalmas konyhát?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

Konyhatervezés 8 lépésben

Cím: Milyen dagasztógépet vegyek?
Kategória: Konyhai berendezések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

ALACORD