Milyen botmixert vegyek?

Háziasszonyként fejtörést okozhat, hogy milyen botmixert vegyek. A botmixer ma már beletartozik a konyhák alapfelszereltségébe. De hogyan válasszunk? Olcsóbb vagy drágább, műanyag vagy fém? Egy biztos, nélkülük sok különleges receptet vagy ételt lehetetlen lenne elkészíteni.

Milyen botmixert vegyek

Ez az egyik oka, hogy a konyha berendezése során fontos a botmixer kiválasztása. Akár rendszeresen főz valaki, vagy csak hétvégi szakács, profi vagy amatőr, mindig jó, ha kéznél van a botmixer.

A piacon manapság több fajtája is elérhető, így nem árt, ha tudjuk mik azok a paraméterek, amik nekünk fontosak. Ha ezeket tisztáztuk, biztosan megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbbet.

Alapvető kérdések botmixer kiválasztása esetén

Van néhány fontos infó és alapvető kérdés amit tudnunk kell a döntés előtt.

Milyen gyakran fogjuk használni? – alapvető szabály, hogy amit gyakran használunk, abból a lehető legjobbat kell beszerezni, amit csak ritkán, abból elég lesz egy olcsóbb készülék is.

Botmixer esetén fontos, hogy a motorja jó legyen, a célnak megfelelő.

Mire fogjuk használni? – fontos, hogy ismerjük a főzési szokásainkat, hogy mire fogjuk használni. Krémleveseket, püréket szeretnénk készíteni vagy diófélékhez esetleg jéghez is jól jön majd.

Milyen nagy legyen a botmixer? – fontos a méret a hely miatt és a teljesítmény miatt is.

Nem mindenki tud helyet biztosítani egy nagy készülékhez, amihez van 4-5 tartozék is.

Milyen legyen a típusa? – inkább alap vagy legyenek hozzá kiegészítő elemek, mint habverő, keverőtál.

A fontos kérdések tisztázása után nézzük az alapvető paramétereket.

Döntőek a következő tulajdonságok- ezekből fogjuk tudni, hogy valóban megfelelő lesz e számunkra a botmixer.

Teljesítmény – a motor mindenképpen meghatározó. Alacsony teljesítmény esetén csak smoothiet vagy leveseket turmixolhatunk. Diófélékhez vagy tészták dagasztásához erősebb motorral rendelkező botmixer kell.

A teljesítmény növekedésével az ár is arányosan változik. A 800 vagy 1400W –os botmixer már a magasabb kategóriát képviseli és drágább is lehet.

Anyag – a botmixer esetében az anyag nem csak a design miatt fontos. A fémek stabilabbak és többet kibírnak, így évek múlva is a konyhánk szereplője lehet. A műanyag készülékek sérülékenyebbek és hamarabb elromolhatnak. Érdemes ellenállóbb anyagot választani a hosszabb élettartam miatt.

Biztonság – a botmixer esetén ez is egy fontos dolog, olyat válasszunk, aminek gumírozott a markolata, a tartozékai stabilak legyenek, ha cserélni kell a munkafolyamatok között és használjuk a védőfedeleket.

Kábel – az elektromos kábelek hossza változó, de nem hátrány, ha hosszabb, szabadabb mozgást biztosít.

Akkor mégis milyen botmixert vegyek?

A botmixer egy igazi klasszikus, mindenki konyhájában helye van. Könnyűek, gyorsak, egyszerű velük a főzés. Lehet fém vagy műanyag, modern vagy a nagyitól örökölt, a lényeg, hogy megkönnyíti a konyhai teendőket. Ha megtaláltuk a számunkra legtökéletesebb botmixert, más feladatunk nincs, mint fellapozni egy szakácskönyvet a kedvenc receptünkért.

Konyhatervezés 8 lépésben
Ingyenes ebook

Luxus konyhára vágysz?

Tisztában akarsz lenne a lehetőségekkel?
Te sem akarsz unalmas konyhát?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

Konyhatervezés 8 lépésben

Cím: Milyen botmixert vegyek?
Kategória: Konyhai berendezések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

ALACORD