Kávéfőző vízkőtelenítése házilag

A napi szintű használat miatt biztosan mindannyian próbálkoztunk már kávéfőzőt vízkőteleníteni házilag. A vízkő nemcsak a kávéfőző működését akadályozhatja, hanem tönkre is teheti a készüléket, és a vízköves kávéfőzőtől ihatatlan a kávé.

Kávéfőző vízkőtelenítése házilag

Praktikák

A kávéfőző vízkőtelenítésére számtalan praktikát hallottunk az édesanyánktól, a szomszédtól, a kolléganőktől, de melyik a leghatásosabb?

Az egyik lehetőség lehetne a megelőzés. A lágy víz használata megoldás lehet. Ha ez nem megoldható, akkor jön a kávéfőző vízkőtelenítése házilag.

A vízkőtelenítést mindenképpen el kell végezni, ha a kávéfőzés hosszabb ideig tart a megszokottnál, vagy zajosabb. A legtöbb modern kávégép már kijelzi a vízkőtelenítés szükségét, de a legfőbb alapszabály a rendszeresség.

A kávéfőző vízkőtelenítése házilag egyszerű, olcsó, praktikus dolog, de figyeljünk az elvégzés módjára a készülék használati utasítása alapján.

Amennyiben nincs a kávéfőzőben vízkőtelenítő program, az alábbiakat javasoljuk:

  • Ecet – sokan használják a kávéfőző vízkőtelenítésére házilag, de nehéz a szagától, ízétől megszabadulni. Sokszor át kell főzni tiszta vízzel a készüléket, hogy újra zamatos kávét kapjunk.
  • Citromsavpor – illatmentes, egészségbarát, nem mérgező, könnyen elöblíthető, nincs kellemetlen szag és mellék íz utána. 1-2 kanál citromsavport, ha feloldunk 1 liter vízben, átfuttatjuk a készüléken, majd 1-2 alkalommal átfőzzük vízzel, akkor a könnyedén tudjuk a kávéfőzőnket otthon házilag is vízkőteleníteni.

Viszont, ha nem tudjuk házi praktikákkal megoldani, akkor érdemes vásárolni egy vízszűrős kancsót. Ezzel megelőzhetjük, hogy vízkő rakódjon le a kávéfőzőnkben.

A másik megoldás, a drágább kávéfőzőkhöz javasolt vízkőoldót használni. Maradéktalanul feloldja a vízkövet és esélye sem lesz a kődaraboknak, hogy kárt tegyenek az alkatrészekben vagy dugulást okozzanak.

Tehát a kávéfőzőt vízkőteleníteni házilag nem bonyolult

A titok annyi, hogy találjuk meg a megfelelő módszert, és figyeljünk oda a készülékek használati utasításában leírtakra is.

Hangyasav alapú vízkőoldót viszont soha ne használjunk.

Konyhatervezés 8 lépésben
Ingyenes ebook

Luxus konyhára vágysz?

Tisztában akarsz lenne a lehetőségekkel?
Te sem akarsz unalmas konyhát?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

Konyhatervezés 8 lépésben

Cím: Kávéfőző vízkőtelenítése házilag
Kategória: Konyhai berendezések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

ALACORD