Válassz kategóriát
Találja meg az ideális főzőlapot
Tökéletes partner a konyhában
A főzőlap nélkülözhetetlen készülék minden konyhában. Mielőtt megveszi új főzőlapját, érdemes átgondolni néhány dolgot. Az, hogy mekkora főzőlap fér el a konyhájában, hogy hogyan szeret főzni és mennyi időt akar a takarításával tölteni, mind befolyásolják a megfelelő főzőlap kiválasztását. Kövesse egyszerű vásárlási útmutatónkat és mi segítünk Önnek kiválasztani a tökéletes főzőlapot.
Méret
Először döntse el, mekkora főzőlapot szeretne:
30-36 cm – Az 1 vagy 2 főzőzónás modellek kis helyen elférnek és a 2 főzőzóna egyszerre is jól működik (nem csökken a teljesítmény).
60 cm – A 3 vagy 4 főzőzónával rendelkező modellek a legtöbb háztartás igényeit kielégítik.
70, 75, 80 vagy 90 cm – Az akár 6 főzőzónával rendelkező főzőlapokkal a nagyobb mennyiségű ételek elkészítése sem okoz gondot.
Főzőlap típusok
Indukciós főzőlapok – Gyors, biztonságos és energiatakarékos. Sokoldalúan használható főzőzónákkal, akár a nagyobb méretű, vagy különleges formájú főzőedényekhez. Rendkívül precízen és pontosan lehet szabályozni a hőfokot.
Gázfőzőlapok – Gyorsan szabályozható a hőfok. A sima üvegkerámia felület könnyen tisztítható.
Elektromos főzőlap – Különféle méretű főzőzónákkal kapható. Gyorsan felmelegszik, az érintőkapcsolós kezelőfelületen keresztül egyszerűen szabályozható. A sima üvegkerámia felület könnyen tisztán tartható.
Főzőfelület
Az indukciós főzőlapon grillezhet sztéket, készíthet karamellt (alacsony hőfok), vagy főzhet ragut. Ezek a modellek sokoldalúan használhatók, és kiemelkedően jó teljesítménnyel dolgoznak. A lassú melegítéstől az intenzív forralásig bármilyen hőfokozaton jól működnek.
Bizonyos modelleknél összekapcsolhat 2 főzőzónát egy nagy főzőfelületté. Így használhat halpárolót vagy bármilyen nagyobb edényt a főzőlapon.
A hagyományos elektromos vagy gázfőzőlapokon kényelmesen és gyorsan készíthet el bármilyen hétköznapi fogást.
Tisztítás
Indukciós főzőlapok – Az indukciós technológia csak a serpenyőt és a benne lévő ételt melegíti fel, a főzőlap az edény körül nem forrósodik fel. Mivel az edényből kifröccsent étel nem ég rá a főzőlapra, nagyon könnyű tisztán tartani a felületet.
Gáz főzőlapok – A kerámia felületű gáz főzőlapokat egyszerűbb tisztítani, mint a rozsdamentes acél felületűeket. Ha valami kifröccsen főzés közben, egyszerűen le lehet törölni anélkül, hogy megkarcolná a felületet vagy foltot hagyna rajta.
Elektromos főzőlapok – A sima fekete üvegfelületet foltmentesen tisztára lehet törölni, miután a ráégett szennyeződést kaparópengével eltávolította.
Biztonság
Indukciós főzőlapok – Mivel a kerámia lap alatt lévő indukciós tekercsek közvetlenül az edényt melegítik fel, nem kell attól félni, hogy megégeti a kezét. A főzőlap ráadásul csak akkor kezd el melegíteni, ha már felrakta rá az edényt. A kezelőpanelt gyerekzárral lezárhatja - így nem lehet véletlenül bekapcsolni, vagy módosítani a beállításokat.
Gázfőzőlapok – A láng folyamatosan látható, ezért biztonságos (látszik, hová nem szabad nyúlni). A gázellátás automatikusan megszakad, ha a főzőlap egyik lángja kialszik.
Elektromos főzőlapok – A kezelőpanel, valamint a főzőlap beállításai lezárhatók, így nem lehet véletlenül bekapcsolni. A maradékhő kijelzés mutatja, hogy meddig meleg a főzőzóna, miután lehúzta róla az edényt.
Válassza ki a megfelelő főzőlapot
Függetlenül attól, hogy egy kétszemélyes vacsorát készít, vagy egy nagyobb társaságra főz, nálunk megtalálja a tökéletes főzőlapot.