Beépíthető sütő

Könnyítsd meg magadnak a sütés folyamatát, és válaszd ki álmaid beépíthető sütőjét. Egy kis pihenés neked is jár!

Egy beépíthető sütő, melyben élmény lesz sütni

A beépíthető sütő az egyik legfontosabb segítőtárs a konyhában. Éppen ezért több szempontot is érdemes figyelembe venni a készülék kiválasztása előtt. Így biztosan olyan modellt választ majd, amely a legjobban megfelel az igényeinek. A rendelkezésre álló hely, a főzési és tisztítási szokások mind befolyásolják, hogy melyik lesz az Ön ideális süője.

Hová kerül a beépíthető sütő?

Először mérje fel, hogy mekkora helyre kerül új sütője. Minden sütőnek kell 60 cm mély hely, a magasságuk azonban eltérő:

45 cm elég a kompakt beépíthető sütőknek.
60 cm magasak a hagyományos beépíthető sütő modellek.

Mielőtt megveszi új készülékét, ellenőrizze a beépítési méreteket (megtalálja a letölthető katalógusokban), hogy legyen elég hely a szellőzéshez és a kénylemes használathoz (pl. az ajtót teljesen ki tudja nyitni és hozzáférjen a sütőtérhez).

Kapacitás

Ha gyakran látja vendégül barátait, vagy rendszeresen főz legalább 3-4 emberre, válasszon nagyobb kapacitású beépíthető sütőt, melyben kényelmesen süthet egyszerre nagyobb adag ételeket.

Válasszon 70 literes, vagy annál nagyobb kapacitású készüléket, ha legalább 4 főre főz rendszeresen. 3-4 főnek kényelmesen elég egy 40-70 literes sütőtérrel rendelkező modell. Ha 1-2 főre főz napi rendszerességgel, válasszon 35-43 liter kapacitású készüléket.

Gőzsütő

A beépíthető gőzsütőkben fantasztikusan finomak lesznek az ételek. A cipó ropogós, aranybarna kérget kap, a csirke kívül megpirul, belül viszont porhanyós marad. Készítse el régi kedvenceit új beépíthető gőzsütőjében - így még finomabbak lesznek! A Vital sütés (100% gőz) alacsony hőmérsékleten párolja az ételeket, s közben kihozza az alapanyagok természetes ízét.

Az Interval sütés (50% gőz - 50% forró levegő) megőrzi az ételek természetes állagát és nedvességtartalmát. Az Interval programon felmelegített ételeknek olyan lesz az íze és az állaga, mintha frissen készültek volna.

Az Interval + (25% gőz - 75% forró levegő) sütőprogram ropogós, aranybarna kérget ad a tésztáknak, húsoknak, miközben lágy és omlós marad az étel belseje.

A Steamify funkciós beépíthető gőzsütők beállítják Ön helyett a megfelelő páratartalmat a sütőtérben. Csak adja meg milyen hőfokon akarja megsütni az ételt, a beépíthető sütő pedig automatikusan beállítja a gőz mennyiségét.

Beépíthető sütőtisztítás

Nincs több vegyszer, nincs több sikálás!

Katalitikus tisztítás - amikor a sütőtér katalitikus réteggel van bevonva, a katalitikus felület "megeszi" a rárakódott szennyeződéseket. 220 °C felett a speciális réteg oxidálja az ételből kifröccsenő zsírt és ételdarabokat, így egyszerűbb tisztán tartani a sütőteret.

Pirolitikus tisztítás - amikor elindítja a pirolitikus tisztító programot, a sütőtér felmelegszik 500 °C-ra, és hamuvá éget minden szennyeződést a sütőtérben. A beépíthető sütő alján összegyűlt hamut elég egy nedves kendővel kitörölnie.

Gőztisztítás - A beépíthető gőzsütőket a gőztisztítóprogram segít tisztán tartani. A forró gőz fellazítja a sütőtér falára tapadt makacs szennyeződéseket, így Önnek egyszerűen csak át kell törölnie a beépíthető sütő belsejét.

Beépíthető sütő típusok

Hagyományos beépíthető sütők – felső és alsó sütés programokkal rendelkeznek.

Multifunkciós beépíthető sütők – a hagyományos felső és alsó sütésen felül hőlégkeverés, grill program, turbó grill és kiolvasztás funkció is van bennük. A hatékony levegőkeringtetés miatt egyenletesen sülnek meg az ételek egy multifunkciós beépíthető sütőben.

Kombinált beépíthető gőzsütők – a hagyományos sütőprogramok mellett többféle gőzprogramot is kínálnak. A különféle gőzprogramokban eltérő a gőz és a forró levegő aránya. A gőzben az ételek sokkal szaftosabbak, zamatosabbak, ízletesebbek és gusztusosabbak is lesznek, mert nem száradnak ki, mint a hagyományos sütőprogramokon.

ALACORD