Az ALACORD-nál amilyen egyszerű a rendelés leadása, olyan egyszerűen működik a visszaküldés is: problémamentesen.
Amennyiben nem elégedett a megrendelt termékkel, azt az átvételtől számított 45 naptári napon belül díjmentesen visszaküldheti részünkre. A termék(ek) visszaküldéséhez kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

A 45 napon belüli termékvisszaküldés nem minden, az ALACORD.hu-n megvásárolható termékre vonatkozik, ezért a termékvisszaküldése előtt kérjük, olvassa el figyelmesen a visszaküldés feltételeit, amelyek alább megtalálhatók. Azon termékeknél van 45 napon belüli termékvisszaküldési lehetőség, ahol a termék oldalán ez jelezve van.

A 45 napon belüli termékvisszaküldés lehetősége részben lefedi a fogyasztók 14 napon belül gyakorolható elállási jogát Az elállási jog gyakorlásának feltételeiért kérjük, kattintson ide.

Amennyiben 14 napon túl jelzi elállási szándékát, úgy a szállítási költség visszatérítésére már nincs lehetőség.

Tudnivalók az ALACORD által forgalmazott termékek visszaküldésével kapcsolatban:

  1. Kérjük, bizonyosodjon meg róla, hogy a visszaküldeni kívánt termék megfelel a lentebb található Visszaküldési feltételeknek, majd vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.
  2. Visszaküldött terméket illetően melyik alábbi opciót választja:
    • vásárlási utalvány, amelyet felhasználhat ugyanazon termék cseréjére,
    • vagy egy más típusú, ALACORD által forgalmazott termék vásárlására;
    • a termék árának visszautalása (azaz szeretné, ha az ALACORD visszatérítené az Ön által visszaküldött termék vételárát)
  3. A visszaküldési kérelem ALACORD általi be- és elfogadása után küldünk Önhöz egy futárt, aki a visszaküldeni kívánt terméket elszállítja az ALACORD szervizközpontjába.

Amennyiben Ön a vásárlási utalvány opciót választja, az alábbiakat tudnia kell:

Amennyiben a termék árának visszatérítését választja, és a termék a visszaküldési feltételeknek megfelel, visszautaljuk Önnek a termék vételárát az ön által megadott bankszámlaszámra.

Amennyiben a visszaküldeni kívánt terméket bankkártyával fizette ki, úgy a vételár visszafizetése is ilyen módon fog történni. Az ALACORD a vételárat a terméknek a raktárba érkezéstől számított 14 napon belül fizeti vissza.

A vásárlónak lehetősége van arra, hogy egyedi módon oldja meg/vigye véghez a termékvisszajuttatását az ALACORD részére. Az ehhez kapcsolódó ügyintézés a vásárlóra hárul. A szállítási költség ebben az esetben a szállítást végző vállalkozás aktuális díjszabásától függ.

A termék visszaküldésének feltételei:

1. A 45 napon belüli termékvisszaküldési lehetőséggel legkésőbb az termék átvételétől számított 45. naptári napig élhet a vásárló, azaz kapcsolat felvétel a termék átvételétől számított 45 naptári napig lehetséges.
(A 45 napon belüli termékvisszaküldés lehetősége a természetes- és a jogi személyek számára egyaránt adott.)

2. A visszaküldeni kívánt terméket az ALACORD csak abban az esetben fogadja be, ha annak használata rendeltetésszerűen történt és a használat a termékben jelentős értékcsökkenést nem okozott.
Az ALACORD fenntartja a jogot, hogy a részére nem megfelelő állapotban és/vagy jelentős értékcsökkenéssel visszaküldött termékek befogadását elutasítsa.

Az ALACORD fenntartja a jogot, hogy az egy felhasználó által jelentős számban és/vagy több alkalommal vagy rendszeresen visszaküldött termékek közül egy vagy több termék vonatkozásában a visszaküldött termék(ek) befogadását elutasítsa, amennyiben a 45 napos termékvisszaküldés szolgáltatással történő visszaélést észlel, vagy alapos gyanú merül fel a 45 napos termékvisszaküldéssel való visszaélést illetően. Az ALACORD ilyen esetekben vizsgálatot kezdeményezhet, és amennyiben szükséges, az illetékes hatóságok felé továbbítja az ügyet.

Az ALACORD elutasíthatja azon visszaküldött termék befogadását,
– amelyet nem rendeltetésszerűen használtak, amely a vásárlónál fizikai sérülést szenvedett (különösen, de nem kizárólagosan: kopott, túlzott használat nyomai, karcos állapot, mechanikus és/vagy elektromos sérülés érte).
– amelyet a vásárló nem összes tartozékával és alkatrészével küldött vissza.

3. A visszaküldeni kívánt terméket kérjük, amennyiben lehetséges, eredeti dobozában/csomagolásában küldje vissza, mellékelve hozzá a kapott garancialevelet/jótállási jegyet és valamennyi vásárláskor kapott dokumentumot. (használati utasítás, stb.) Amennyiben nincs meg az eredeti csomagolás, akkor a sérülések elkerülése érdekében kérjük, hogy megfelelően zárható, biztonságos csomagolással pótolja azt. A nem megfelelő védőborítás hiányából fakadó sérült termékeket nem áll módunkban elfogadni.

4. Ha a visszaküldeni kívánt termékhez ajándék is tartozott, kérjük, azt is küldje vissza, anélkül azt nem áll módunkban befogadni.

5. Amennyiben ugyanabból a termékből több darabot rendelt és valamennyit szeretné visszaküldeni, csak abban az esetben áll módunkban azokat befogadni, ha azok közül 1 (azaz egy) termék került kibontásra és kipróbálásra. A többi terméket kizárólag bontatlan, eredeti csomagolásában, azaz nem használt állapotban áll módunkban befogadni.
Itt találja az egyes termékkategóriákba tartozó termékekre vonatkozó visszaküldési feltételeket:

Háztartási nagygépek: hűtők, mosogatógépek, tűzhelyek, mikrohullámú sütők, páraelszívók, sütők, főzőlapok, mosogatótálcák, csaptelepek

– A fent említett termékek visszaküldését bontatlan, gyári csomagolásban javasoljuk. Amennyiben kibontásra kerültek, a visszaküldés csak akkor lehetséges, ha nem voltak felszerelve vagy használva.

– Bármely olyan hűtő, mosogatógép, tűzhely, mikrohullámú sütő, páraelszívó visszaküldése lehetséges, a kézhezvételtől számított 45 napon belül, amely gyári hibával lett kézbesítve.

Háztartási kisgépek: kávéfőzők, vasalók, és más konyhai kisgépek

–  Ezen termékek visszaküldése csakis bontatlan, gyári csomagolásban lehetséges. Amennyiben kibontásra kerültek, a visszaküldés csak akkor lehetséges, ha még nem voltak használva.

– Bármely olyan termékvisszaküldése lehetséges, a kézhezvételtől számított 45 napon belül, amely gyári hibával lett kézbesítve.

Konyhai eszközök és étkészletek

– A sütésre-főzésre szolgáló eszközök, evőeszközök, edények, poharak és tálaláshoz szükséges eszközök visszaküldése csakis bontatlan, gyári csomagolásban lehetséges.

Világítás és elektronikai termékek

– Égők, lámpák visszaküldése csak bontatlan, gyári csomagolásban lehetséges.

Tisztításra és karbantartásra szolgáló termékek

– Tisztításra használandó termékek, mosószerek, tisztítóoldatok, tárolásra, rendszerezésre és szállításra használt termékek visszaküldése csakis bontatlan, gyári csomagolásban lehetséges.

Vásárlási utalvánnyal/kuponkóddal vásárolt termékek

– A vásárlási utalvánnyal/kuponkóddal vásárolt termékek visszaküldésének feltételei megegyeznek az adott termék kategóriájának feltételeivel

– Amennyiben a termék teljes vételára vásárlási utalvánnyal lett kifizetve, készpénz fizetés nélkül, újra aktiváljuk a kuponkódot (vásárlási utalvány kódját) és az ismét levásárolható lesz.

– Amennyiben a termék vételára részben vásárlási utalvánnyal lett kifizetve, újra aktiváljuk a kuponkódot (vásárlási utalvány kódját), amelyet levásárolhat egy új rendelésnél, az utalványon felüli kifizetett összeget pedig visszautaljuk. Ha a vásárlási utalvány felhasználási ideje lejárt, nem lehetséges a felhasználás.

ALACORD